.

.
.

lauantai 26. lokakuuta 2013

Käytännöllisiä toimia


Ihania nämä syksyn sumuiset ja hämärät viikonloput ja pitkät päivät kotona!


Erilaisia paistoksia livahtaa uuniin liiankin tiuhaan


Matonaloitusprojekti nytkähti tänään askeleen eteenpäin, kun kastelin matonkuteet. Edellisen maton virkkasin kastelemattomista kuteista ja se harmitti koko ajan. Eihän ole kovin viisasta virkata kutistumisvara mattoon sen sijaan, että virkkaisi maton valmiiksi kutistetuista kuteista. Kun tekee suuren maton, viimeiset kierrokset ovat pitkiä ja työläitä eikä tietoisuus läpimitan merkittävästä pienenemisestä eka pesussa ainakaan lisää työn iloa..

 

Värjäsin tänään myös muutaman koneellisen haalistuneita kesätakkeja ja muita kesäkauden vaatteita mustaksi ennen niiden siirtämistä talvivarastoon. Ovat sitten kopakassa kunnossa kun lämpimän kauden vaatteita taas keväällä aletaan kaivata. Ja Dylonit värjäsivät pikimustaksi, ei voi kuin suositella - edellyttäen tietysti, että väri kestää tulevia pesuja.



Siivotessani tänään kylppäriä, mietin taas hetken kumista ankkaa, joka on jämähtänyt kylpyammeen reunalle, vaikkei kukaan enää vuosiin ole leikkinyt sillä. Ei siitäkään kovin kauaa tunnu olevan, kun ankka ja muut vesilelut kelluivat kylpyvedessä lähes joka ilta. Lapsukaisemme leikkivät sillä niin paljon, että se on kulunut liikuttavan vanhan lelun näköiseksi. Eikä sellaista millään raaskisi heittää menemään. Niinpä ankka jäi vieläkin sijoilleen ammeen reunalle.  


Ankkaleikit ovat vaihtuneet muihin harrastuksiin...


Vaikka onkin hämärää, tähän aikaan vuodesta on minusta kaunis valo, esimerkiksi aamulla...


Ja iltaisin kynttilänvalossa on tietysti tosi tunnelmallista


Turhauttavat muuten jo aika paljon nämä haaleat ja epätarkat kännykkäkamerakuvat, mutta ei voi tehdä muuta kuin odottaa. Ehkäpä se kamerakin sieltä reissultansa vielä joskus kotiin palaa...

Mukavaa sunnuntaita - muistakaa nukkua aamulla tunti pidempään!

3 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Voi älä heitä ankaa...ihana muisto...:)

lintu kirjoitti...

Piirakka oli niin hyvää, ja kaikki.
Kynttilöiden valo.

Kiitos eilisestä!

Heli kirjoitti...

Lintu, kiitos teille, olipa kivaa jutella rauhassa yhteisen pöydän ääressä! Ja tuliaiset muuten pelastivat seuraavan päivän unohtuneet synttärit..

Irmastiina, en varmaankaan heitä, vaikka varastossa on jo nyt kunnioitettava määrä kovasti leikittyjä leluja. Ei niistä vaan voi oikein luopua.