.

.
.

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Turhautumia


Kamera on edelleen korjattavana. Onpa ollut harvinaisen huomo asiakaskokemus, kyseessä pääkaupunkiseudun ainoa Sony-huolto, InfoCare. Luvatut aikataulut ovat paukkuneet ajat sitten, oleellisia hintatietoja on jäänyt saamatta, tiedusteluihin saa heikosti vastauksia ja sitten kun lopulta saa, ne ovat töykeän sävyisiä.

Kun viimein sain hinta-arvion, useiden viikkojen odottelun jälkeen, se tuli kahdessa erässä. Eikä ensimmäisestä hinta-arviosta käynyt mitenkään ilmi, ettei se ollutkaan koko arvio. Sen saatuaan piti kuitata hyväksyntä, jolla sitoutui korjaamisen aloittamiseen.

Pian tuon hyväksymisen jälkeen tuli yllättäen uusi hinta-arvioviesti, "arvion loppuosa", joka oli ensimmäiseen verrattuna moninkertainen ja kameran arvoon nähden kohtuuton. Mutta kun oli jo ehtinyt sitoutua korjaamiseen ensimmäisen hintatiedon perusteella, peräytyminen olisi aiheuttanut kameran korjaamisen välittömän lopettamisen, mutta kuitenkin "sopimussakkona" useamman satasen laskun.

Lopputulos on se, että kamerani korjaaminen tulee maksamaan huomattavasti enemmän, kuin sen arvo on. Jopa enemmän, kuin se on uutena maksanut ja edelleenkin maksaisi. Lisäksi olen ollut luvatun kahden viikon sijasta jo useita kuukausia ilman kameraa.

Eikä siinä edes ole mitään monimutkaista vikaa. Korjaamisen piti olla nopea rutiinitoimenpide.

Niinpä edelleen mennään kännykkäkameralla. Se ei Lumia kasisatasessa ole kovin kummoinen. Siis pahoittelut kuvien heikosta laadusta..

Nautin kovasti pyykkien kuivattamisesta ulkonaruilla. Sain viimein ommeltua siihen tarkoitukseen oikeanlaisen pyykkipoikapussin. Sellaisen, jonka saa hyvin kaulan yli olalle ja asettumaan oikeaan kohtaan, sopivalle korkeudelle. Joka ei ole liian syvä ja jossa on tarpeeksi leveä suuaukko, niin että pyykkipoikaa hamuava käsi osuu kohteeseen ilman erityistä sihtaamista.

Nyt on pyykkien ripustaminen paljon helpompaa!


Ilmat ovat edelleen olleet suotuisat pyykkien ulkokuivatusta ajatellen, vaikka mennään jo lokakuussa


Olen viime päivinä taas jatkanut kesäkukkien huoltamista talvisäilytystä varten. Kukkivia pelakuita ei kyllä millään raaskisi viedä varastoon, mutta eivät ne kaikki oikein sisällekään mahdu.


Helsingin Punavuoressa olevassa ravintola Kynsilaukassa saa maailman parhaita marinoituja valkosipulinkynsiä. Olen muutamankin kerran yrittänyt tehdä itse samanlaisia. Jotain tuntuu mausta kuitenkin aina puuttuvan.

Kun mies toi työmatkaltaan tuliaiseksi tuoreen valkosipuliletin, päätin taas kerran yrittää.

Laitoin marinadiin tällä kertaa vettä, valkoviinietikkaa, valkoviiniä, konjakkia, oliiviöljyä, hunajaa, sokeria, suolaa, rose- ja viherpippuria, tuoretta timjamia ja rosmariiniä, musta- ja valkopippuria sekä muutaman laakerinlehden. Marinadi maistui lupaavalta. Nyt pitäisi vielä malttaa riittävän kauan ja antaa valkosipulinkynsien marinoitua vähintään viikon mutta mieluummin kahden ajan.Jos lopputulos onnistuu, kirjoitan tänne tarkemman ohjeen. 

Aurinkoa syksyyn!5 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Ulkona kuivatettu pyykki tuoksuukin niin ihanalta...:)

Anne kirjoitti...

Harmi tuo kamerajuttu - näin ei saisi tapahtua:/. Komppaan niin tuota pyykkijuttua - monta koneellista on tänakin viikonloppuna kuivunut pihalla. Nautin siitä kun pyykit heiluvat tuulessa- outoa, mutta minusta ihanaa. Jo lapsena minusta oli kiehtovaa juoksennella lakananpesupäivänä pyykkien seassa ;) mummustani ja äidistä se ei niinkään ollut kivaa- silloin mummu pesi ne muuripadassa ja valkoiset lakanat kirjaimellisesti keitettiin valkoisiksi - sitten ne risteilivät pitkin pihalle viritettyjä naruja.. en unohda sitä näkyä.

Anonyymi kirjoitti...

Sorry to hear about your camera. I would not have believed this can happen in Finland. Is there any kind of consumer protection agency/ombudsman you could refer to?
Might make you feel better at least.
Aussi-mummo

Jonna kirjoitti...

Kurja tapaus kamerasi kanssa! Tuntuisi vieläpä, että pienellä firmoilla ei ole varaa moiseen käytökseen. :(
Varastosi on kuitenkin kadehdittavan suuri ja siisti, näin varastottoman ihmisen näkökulmasta. Ja lankasi vetäävät minuakin puoleen. :)
Valkosipulit ja pyykkipoika pussukka myös huippuja, odottelemaan jään ohjetta. :)
Iloa ja intoa syksyysi!

Heli kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Irmastiina ja Anne, olen niin samaa mieltä pyykkien ulkokuivatuksesta! Siinä on jotain erityistä hohtoa, joka todellakin voi jäädä lapsuusmuistoihin!

Aussi-mummo, I have referred to the consumer protection agency. They are of the opinion that the movement of the procedure hasn´t been businesslike. But the consumer ombudsman statement may take a year. I'm not sure if I'm able to wait it!

Jonna, eipä todellakaan luulisi olevan varaa alle kaiken arvostelun olevaan asiakaspalveluun! Ehkäpä oletus on se, että kamera hajoaa ihmiseltä vain kerran elämässä....

Ja juu, marinoitujen valkosipulien ohje on tulossa, mikäli laatukriteerit täyttyy. Tällä hetkellä ainakin vaikuttaa varsin lupaavalta :-)