.

.
.

torstai 6. maaliskuuta 2014

Voihan possu!

Kevät on jatkanut tuloaan ryskyen. Lumet ovat melkein sulaneet ja järven jäät käyneet heikoiksi. Myös lintujen liverrys, joutsenet ja kevään valo ovat saapuneet.


Viime viikonloppuna tein suursiivousta. Aloitin perjantaina pesemällä kaikki pikkumatot ja lauantaina kävin taloa läpi melko perusteellisesti. Siihen menikin lähes koko valoisa lauantai. Ponnistusten palkaksi ostin olohuoneeseen uuden House Doctorin kynttelikön. Siihen oli kiva sytyttää kynttilät kun koko talo tuoksui puhtaalle.


Tuoreet tulppaanit kuuluvat myös itsestään selvästi keväisten siivouspalkintojen sarjaan


Laskiaissunnuntain aamukahvin jälkeen alustin pienen taikinan laskiaispullia varten


Uunissa oli hautunut sianlihakimpale yön yli. Kermainen kastikeliemi lisättiin noin tunti ennen ruokailua. 


Jälkilämpöihin lähti myös vanha perheklassikkomme, voilla ja hunajalla maustetut uunivalkosipulit


Pöytään löytyi vielä joululta jäänyttä lanttulaatikkoakin


Jotta suut saataisiin jälkiruualla varmasti makeiksi, suuria laskiaispullia tehtiin jokaiselle kaksi


Jälkiruualla luulin sunnuntain possuteeman jääneen jo taakse, mutta erehdyin. 

Yhtäkkiä vointi alkoi ihmeellisesti huonontua, alkoi särkeä koko kroppaa ja palella. En voinut muuta kuin kellahtaa petiin. Nielu oli pian tulessa ja alkoi väsyttää niin, ettei sormeaan kohta enää jaksanut kohottaa. Mittasin kuumeen, joka oli yllättäen noussut yli kolmeenkymmeneenyhdeksään. Tilanne oli kehittynyt tuohon pisteeseen suht normaalista olotilasta vain parissa, kolmessa tunnissa. Kun hengittäminen alkoi vielä tuntua työläältä ja sattua, katsoin viisaimmaksi käydä näyttäytymässä lääkärille.

Heti perusnäytteiden jälkeen lääkäri totesi, että saattaja voi poistua, jään osastolle. Koska kuitenkin oli sunnuntai, tarkempaa tietoa saatiin odottaa arkipäivään. Kunnes se sieltä tuli: sikainfluenssa. Ohhoh! 


Kolmisen päivää meni osastolla taju lähes kankaalla makoillen, kunnes eilen siirryin kotiin jatkamaan sairastamista. Sairaalassa ollessani mies hoiti kotona kolmea flunssaista nuorta miestä, nyt hän itse sekä tytär jakavat sairastuvan kanssani. 

No, voihan näitä kevätpäiviä näinkin viettää. Lääkäri kehotti nauttimaan toipilaanakin raittiista ulkoilmasta, joten nyt voin sitten istua parvekkeen tuolissa peittoon kääriytyneenä kuin Arvo Ylpön potilaat aikoinaan ja katsella kotijärvelle saapuneita joutsenia samalla hiljaa humaltuen kevätpuutarhan huumaavasta tunnelmasta.

Onnellista tulevaa kevätviikonloppua!

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Pikaista paranemista! Noinko nopeasti se iskee. Olen lukenut kyllä uutisia tuosta taudista, mutta jotenkin ohittanut ne. Voi sinua, toivottavasti olosi on jo paljon parempi.
Niin kauniita kuvia taas!
Kevään valo on niin ihanaa, tuntuu, että energiaa on taas enemmän:).
Hyvää viikonloppua!

Anne kirjoitti...

Voi kauheeta:// … kyseinen tauti jyllää kovin. Itse hain aikanaan siihen rokotteen, samoin mieheni ja lapset…. jälikiviisaina sitten mietittiin, että olisiko kannattanut. Ei voi tietää.
Onneksi olet voiton puolella ja kotihoidossa.
Minä tässä loman lopuksi mietin myös siivouspäivää - en ihan varmasti noin perusteellista, mutta kuitenkin jotain. Ulkona sataa vettä ,joten mattojen vieminen sinne ei onnistu:/!
Suren pieniä omenapuita ja kirsikkapuita- tuolla ne lilluu vetisen pihan armoilla - sanoinkin miehelleni, että jokaisesta kasvun merkistä ,joita puihimme ilmestyy tänä keväänä, minä iloitsen erityisen paljon. Oikein mukavaa huomista naistenpäivää sinulle. Nyt vain reilusti leppoa.

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Hui...pikaista paranemista sinne.
En yhtään ihmettele blogis nimeä...siis niin kaunis on kotinne..:)

Heli kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta, tauti alkaa olla jo takana!

Anne, kyllä minäkin rokotutin itseni sikainfluenssaa vastaan silloin, kun niitä jaettiin kaikille. Mutta eipä ainakaan enää auttanut. Lääkärin mukaan tavallinen kausi-influenssarokote olisi voinut säästää taudilta, mutta sitä en ole ottanut. Ensi vuonna taidan ottaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

saisiko ohjetta noihin uunivalkosipuleihin? Näyttävät niin hyviltä.

-Laura

Heli kirjoitti...

Hei Laura!

Uunivalkosipulien ohje on sangen yksinkertainen:

Halkaise kokonaiset valkosipulit kahtia ja asettele ne leikkauspinta ylöspäin uunivuokaan. Sivele pintaan vähän voita ja ripaus suolaa. Liruttele lopuksi valkosipulien päälle vielä juoksevaa hunajaa. Paista noin kaksisataa-asteisessa uunissa kunnes sipulit ovat ruskistuneet kauniisti ja tuntuvat pehmenneiltä haarukalla kokeiltaessa.

Onnellisia, valkosipulintuoksuisia hetkiä sinne!