Mies osallistui Ivan Oren espressokurssille ja se vaikutti heti aamukahvien tasoon. Maku oli jo entuudestaan täydellinen, mutta nyttemmin on alettu panostaa myös cappuccinon ulkomuotoon.
Tuskin maltan odottaa, mitä lisäharjoittelu saa vielä aikaan. Alla baristojen kahvitaidekilpailun satoa.
Tähän yhteyteen sopii paljonpuhuvainen kuvasarja Bellasta. Huom. häntä:
Mutta vaikka rastaat jo keväisesti livertelevät iltaöisin, on tosiasia, että kaikki paikat notkuvat edelleen lunta. Pihalle ei siis vielä pääse ihailemaan mullasta kohoilevia versoja.
Onneksi tunnelmaan on voinut jo jonkin aikaa virittäytyä seuraamalla pihavarastosta sisälle nostettujen kesäkukkien nopeaa voimaantumista.
Eipä mennyt montaakaan päivää, kun ensimmäinen mårbackan pelakuu jo palkitsi sisälle kantamisen vaivan
Kuluneena talvena talvehditin varastossa ensimmäistä kertaa myös hortensia- ja murattiruukut
Nyt olisi haaste saada hortensiat kukkimaan uudelleen ruukussa. Ainakin niiden lehdet ovat olleet kovassa kasvussa. Leikkasin niitä myös jonkin verran - toivottavasti ei sen takia menetetty kukkia!
Talvet sisällä ja kesät ulkona asusteleva kiinanruusu on valon lisääntymisen myötä
täyttynyt nupuista ja kukista
Kasvien virkoaminen vie ajatukset tehokkaasti ulos ja puutarhaan, eivätkä sisähommat oikein tähän aikaan vuodesta innosta. Ruuatkin ovat taas "pikaruokia".
Hyvä sellainen syntyi tällä viikolla inkivääri- ja parmesaaniraasteella kuorrutetusta lohesta
Ohje (mukailtu HS, ruokatorstai):
- Paista lohipalat voissa nahkapuoli alaspäin niin että nahka ruskistuu ja rapeutuu
- Siirrä ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa- Raasta kimpale parmesaanijuustoa
- Raasta pala tuoretta inkivääriä
- Nypi puska tuoretta tilliä
- Sekoita nuo kolme kulhossa ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista oliiviöljyä
- Levittele seos lohipalojen päälle
- Paista 225 asteessa noin varttitunti
- Tarjoa suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetun kermaviilin tai ranskankerman kera
Mukavaa huhtikuun viikonloppua!