Luodolla oli paahtavan kuuma, eikä siltä voinut suojautua muuten kuin pulahtamalla mereen. Se virkisti hyvin, suurten selkien äärellä merivesi on edelleen yllättävänkin viileää.
Tajusimme juuri, että olemme syöneet koko mökkilomamme ajan vain kala- ja kasvisruokia. Liha-ateria ei ole päätynyt lautaselle kertaakaan.
Tässä uudet perunat on soseutettu herkulliseksi muusiksi voinokareen ja tillin kanssa.
Loppukesän hämärtyvinä iltoina on kiva sytytellä kynttilöitä
Ainoita pieniä annosmaljoja mitä meidän mökiltä löytyy, ovat kahvikupit. Ne ovat juuri sopivan kokoisia yhteen kerta-annokseen.
Eihän tämä mitään varsinaista terveysruokaa ole - mutta ah niin taivaallinen herkku vaniljakastikkeen kanssa!
Ja niin täyttävääkin, että sillä voi jonain höpsönä hellepäivänä hyvin korvata lounaan tai päivällisen.
Tässä ohje yhteen annokseen:
25g voita
2-3 rkl sokeria
0,5 dl ruisjauhoja
hyppysellinen leivinjauhetta
Toisiinsa sekoitetut jauhot, sokeri ja leivinjauhe lisätään pehmeään voihin ja taikina puristellaan tasaiseksi.
Kahvikupin sisäpuoli voidellaan kevyesti. Taikina jaetaan kahteen osaan joista pienempi painellaan kupin pohjalle. Sitten kuppi laitetaan lähes täyteen mustikoita, joiden joukkoon sekoitetaan pari teelusikallista peruna- tai vehnäjauhoja sitomaan marjoista irtoavaa nestettä. Sen jälkeen toinen osa taikinaa painellaan kanneksi mustikoiden päälle. Kuorta voi pistellä muutaman kerran haarukalla ja pinnalle voi lopuksi vielä ripotella kevyen kerroksen hienoa sokeria, joka uunissa paistuessaan kristallisoituu kauniiksi pinnaksi paistoksen päälle.
Paistetaan 200:ssa asteessa niin kauan, että pinta on nätisti ruskistunut. Nautitaan haaleana mieluiten kotitekoisen vaniljakastikkeen kanssa.